Kranio-Sakral Terapi

HVAD ER KRANIO SAKRAL TERAPI?

Kranio-Sakral Terapi (KST) er en blid behandling, hvor terapeuten benytter ganske små, præcise bevægelser til at balancere og justere hele kroppen.

KST er især et fantastisk redskab til at hjælpe nervesystemet (nervesystemet er involveret i alle aspekter af vores liv ).

Læs mere om hvad KST går ud på her

Kranio Sakral Terapi virker det?

”Jeg har haft migræne i 30 år og allerede efter 1 behandling blev anfaldene mindre og efter få behandlinger var jeg symptomfri – jeg føler jeg fik livet tilbage!

Intet mindre end et mirakel er sket i mit liv

” Jeg fik pludseligt angstanfald og kunne ikke synge solo i længere tid – efter noget tid fik jeg angst bare ved at øve. Efter 2 behandlinger kunne jeg mærke selvsikkerheden og roen og nu er jeg tilbage og synger professionelt igen”

” Jeg gik ned med stress og kunne ikke arbejde, sov dårligt, havde koncentrationsbesvær og følte mig nedtrykt og udbrændt. Jeg blev anbefalet KST og allerede efter den første behandling følte jeg mig lettere og mere positiv og derefter gik det markant fremad for hver behandling. Jeg har lige læst en hel bog i weekenden, jeg har ikke engang kunne koncentrere mig om avisartikler i det sidste år. Jeg forventer at komme tilbage på arbejde snart – mere klar på mig selv”.

SÅDAN FORGÅR DIN KRANIO SAKRAL BEHANDLING

Under behandlingen ligger du påklædt på briksen. Jeg lægger blidt og roligt hænderne på din krop – ofte på kraniet. Her mærker jeg kroppens tilstand – hvordan den har det, og hvor der er ubalance/ spændinger i systemet. Disse spændinger er kroppens egen måde at tilkendegive, at den her har et problem, som den ikke selv formår at løse.

Jeg kan nu hjælpe kroppen gennem disse spændinger – ved hjælp af meget små og helt præcise bevægelser. Disse justeringer hjælper din krop til at slippe spændingerne – én efter én. Resultatet er ofte forbløffende –  og din krop fungerer nu i langt højere grad som en helhed, og balanceringen breder sig gennem hele systemet som ringe i vandet.

HVORNÅR HJÆLPER EN KRANIO SAKRAL BEHANDLING?

KST arbejder med mange, problematikker. Herunder er nævnt nogle af de tilstande, hvor KST kan hjælpe dig:

 • Stress
 • Hovedpine/Migræne
 • Piskesmæld
 • Svimmelhed
 • Søvnproblemer
 • Fordøjelsesproblemer
 • Koncentrationsbesvær
 • Tinnitus
 • Nakkesmerter
 • Rygsmerter
 • Kæbespændinger
 • Vejrtrækningsbesvær
 • Hukommelsesbesvær
 • Hjernerystelser

Kranio Sakral Terapi baby

En Kranio Sakral behandling er også fremragende til babyer. En fødsel kan give den nyfødte forskellige ubalancer, og hvis ikke disse hjælpes på plads relativt hurtigt, vil babyen vokse op med dem som fundament – et ubalanceret fundament.

Kroppen arbejder altid hen imod balance, den mister aldrig denne iboende evne – derfor er det aldrig for sent at få en KST behandling! Livet kan til tider tvinge kroppen ud over dens kapacitet til selv at genfinde balancen, og her kan KST være den støttende hånd, som gør hele forskellen.

Grundlæggende er kroppen optaget af at overleve. Dette er nervesystemets omdrejningspunkt – dets primære fokus. KST møder kroppen her og starter – i øjenhøjde. Dette forklarer, hvorfor KST er så fantastisk effektivt ved så mange forskellige tilstande.

Kroppen arbejder altid hen imod balance, og mister aldrig denne iboende evne. Men livet kan tvinge kroppen ud over dens kapacitet til selv at balancere sig. Her kan KST være den støttende hånd, som gør hele forskellen.

Kranio-Sakral Terapi og Sygeforsikringen Danmark

Sygeforsikringen Danmark giver desværre endnu ikke tilskud til Kranio-Sakral Terapi), men du kan være med til at påvirke dem til at gøre det.

Vores brancheforening har haft møde med Sygeforsikringen Danmark og fortalt om Kranio-Sakral Terapi og dens virkninger.

Sygeforsikringen Danmark var meget interesseret i det og vi spurgte om hvad der skulle til, for ar de ville tage Kranio-Sakral Terapi med som en behandlingsform de ville yde tilskud til.

Sygeforsikringen Danmark er en medlemsforening, hvilket bestyder, at det er medlemmerne selv, der er medbestemmende til, hvilke behandlingsformer der skal ydes tilskud til.

Den bedste måde at skubbe til beslutningsprocessen er, at så mange medlemmer som muligt vil fortælle Sygeforsikringen Danmark om deres positive erfaringer med Kranio-Sakral Terapi. Hvilket enten kan ske i de enkelte afdelinger, til medlemsmøder eller pr mail – send Sygeforsikringen Danmark en mail
her
eller skriv via Sygeforsikringen Danmarsks hjemmeside
her

Hjælp dig og alle andre med at få Sygeforsikringen Danmark til at yde tilskud til Kranio-Sakral Terapi på lige fod med andre behandlingsformer, fortæl dine oplevelser til Sygeforsikringen Danmark.