BCT – Dynamic Stillness

HVAD ER BIO-CRANIAL TOUCH (BCT)
– DYNAMIC STILLNESS?

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi hos den Indre GårdBCT – Dynamic Stillness er en gren af Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi og omtales også som den evolutionære model af Kranio-Sakral Terapi.

Begrebet Biodynamisk stammer fra embryologien og beskriver de skabende kræfter der kommer til udtryk ved undfangelsen. De er angiveligt tilgængelige i os gennem hele livet – som et selvregulerende og ophelende fundament.

Der arbejdes med stilhed og tilstedeværelse, som er centralt i denne behandlings form.

SÅDAN FOREGÅR DIN BCT BEHANDLING

Under behandlingen ligger du påklædt på briksen. Jeg lægger blidt og roligt hænderne på din krop. Ofte holder jeg den samme kontakt i lang tid, 15-20 min eller mere.

Her får du virkelig muligheden for at synke ind i dig selv ned i din krop. Der er så god tid, at det kan opleves uendeligt. Netop her hvor tiden både står stille og er uendelig – dvs. tiden eksisterer ikke helt – her kan kroppens selvhelbredende evner komme frem – her kan kroppen hjælpe sig selv.

Mennesket får ro, kroppen får tid og sjælelivet kan falde til ro og du hviler trygt i en berøring – indbegrebet af nærvær, respekt, accept og – kærlighed.

HVORNÅR HJÆLPER BCT – DYNAMIC STILLNESS?

Der er som sådan ingen områder og tilstande i kroppen, hvor BCT – Dynamic Stillness ikke ville kunne bidrage positivt, og dette med udgangspunkt i filosofien bag behandlingsmetoden som nævnt øverst på siden.

Derfor vil alle symptomerne nævnt under de forskellige behandlingsformer her på min side kunne sættes ind her. Du kan læse mere om BCT behandlingsmetoden her

 

En nærende kontakt fra menneske til menneske.

Menneskets iboende selvhelbredende evne kan vise sig og udfolde sig.
Flere fortæller om at mange ting sker i kroppen og i sindet under en Dynamic Stillness-behandling – ofte mere end der sædvanligvis sker i en anden slags kropsbehandling, hvor der gøres en hel masse.

Stilheden er essentiel og tydelig i en behandling, men samtidig er der en stor dynamik tilstede. Man kan sige at netop stilheden befordrer dynamikken. I stilheden høres alt eller mærkes alt – også dynamik. I stilheden kan dynamikken netop finde sin rette vej og sin rette måde. På den måde er stilhed og dynamik tæt forbundne og måske to sider af samme sag – nemlig livet.

At være i ro og i bevægelse – samtidig – det er nok en af livets hemmeligheder.
Som klient mødes du i den store visdom om, at kroppen kan selv – hvis bare den får tid, rum og mulighed og netop en kontakt til et andet nærværende menneske via berøringen.

 

Vi kan selv, men vi kan nok ikke alene.

På mange måder kan dette synes fuldstændig enkelt, og det er det egentlig også.
Arbejdet ligger i at holde sig nærværende, ikke ”gørende”, og meditativt tilstede og derfra berøre og synke ind i den dynamiske stilhed.